Genkender du den kritiske stemme?

Kan du genkende det her?

Hvem vil være ven med en, der igen og igen kritiserer?
Forestil dig at lytte til kritik af andre. Hvad gør det ved dig? Du kommer sikkert til et punkt, hvor nok er nok og du selv ender med at kritisere vedkommende, der kritiserer. Energien bliver mere og mere negativ, Måske går du simpelthen væk.
Hvad så, når kritikken går på dig ? Når det er dig selv, der kritiserer dig selv Hvordan kommer du væk fra det?

 
 Jeg behøver da bare kigge på et foto af mig selv og så kommer de kritiske tanker.  Engang prøvede jeg at skrive det ned, der foregik inde i hovedet.

"Jeg duer ikke til noget"
"Jeg ser dum ud"                
"Jeg ser grim ud"
"Jeg tør ikke"
"Jeg kan ikke"

Jeg blev ked af, at se på de små sedler med alle de ord. Sådan ønskede jeg ikke at være og slet ikke at tale sådan om hverken mig selv eller andre....Hvad var der brug for i den situation?
Det blev tydeligt- (for jeg kunne også mærke det) at jeg havde brug for omsorg, blot en arm rundt om skulderen, en der så bag om alle de ord uden at behøve at sige så meget.

Det var som, om jeg fik øje på det lille skræmte barnlige i mig selv, som bare havde brug for at blive set, altså sådan rigtig set, som en mor kan trøste sit barn, når det er bange. eller som en god ven kan give en et knus, når man har allermest brug for det. Den Indre kritiker kunne igen slappe af. Indtil næste gang,.....
Vi høres ved --- meget snart.
                                               Kærligst
                                                        Pernille